AVOKADO PICA
Za pico ne potrebujete testa. Zakaj bi kalorije porabili na ogljikovih hidratih, če si namesto tega lahko privoščite celi avokado? Priprava je preprosta, rezultat pa avokado pica odličnega okusa.
Potrebujemo:
- 1 avokado, zrel
- 1 žlica kokosovega olja
- zelenjava po vaši izbiri: bučke, paprika, paradižnik, gobice, čebula, korenje
- sir po izbiri: mi predlagamo feta sir ali mozzarelo
- ščepec soli
- ščepec popra
- ščepec majarona
- ščepec origana
- ščepec petršilja
- Po želji lahko dodate še koščke šunke
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke.
- Sir naribamo ali narežemo na majhne koščke.
- V ponvi segrejemo žlico kokosovega olja in najprej prepražimo vso zelenjavo. Če ste med zelenjavo vključili korenček, najprej prepražite korenje, nato dodajte vso ostalo zelenjavo.
- Avokado prerežemo na pol in odstranimo koščico. Z žlico izdolbemo malo večjo jamico, ki jo napolnimo z pečeno zelenjavo. Na vrh položimo sir, nato pa začinimo z malo soli in popra, dodamo majaron, origano in petršilj.
- Avokado damo v pekač in pečemo v pečici, dokler se sir ne raztopi in avokado zmehča, približno 10 minut.
Nasvet: Če polovički avokada v pekaču ne želita stati, lahko namesto navadnega pekača uporabite pekač za muffine, da bo avokado imel večjo stabilnost.
Pa dober tek!