Nizkohidratna jagodna tortica
POTREBUJEMO
TESTO:
- 200g mandljeve moke
- 75g kokosove moke ali kokosovih mrvic– pol žličke soli
- pol žličke pecilnega praška
- 1 jajce
- 150g masla ali kokosovega
Iz zgornjih sestavin naredimo testo oziroma podlogo za našo tortico. Najprej zmešamo skupaj suhe sestavine, nato jim dodamo mokre. Pečemo na 180 stopinjah, približno 20 minut, dokler se ne obarva zlato-rumeno. Priporočam pekač premera približno 25cm.
KREMA:
- 500g pasirane skute (jaz sem uporabil tisto z 0,1% m.m.)
- 300ml smetane (jaz sem uporabil tisto s 40% m.m.)
- pol žličke jagodne arome + pol žličke rdečega barvila
- pol žličke vanilijeve arome
- 10-15g želatine
- 50g ksilitola
- vročo vodo
- sveže jagode
Najprej raztopimo želatino v vodi po navodilih, ki so napisana na želatini. Želatino pustimo 10 minut stati, medtem pa zmiksamo smetano do trdega. Spet damo na stran in se lotimo miksanja skute in ksilitola, dokler zmes ni puhasta. Nato zmešamo smetano skupaj s skuto, na koncu pa dodamo še želatino in rahlo premešamo vse skupaj. Polovici mase dodamo vanilijevo aromo, drugi polovici na jagodno.
Na našo podlogo/testo zlijemo najprej jagodno kremo, nato pa še vanilijevo ter damo vse skupaj v hladilnik za nekaj ur, da se torta strdi. Po želji po vrhu nadevamo še sveže jagode.
Hranilna vrednost (1 kos od 10):
450 kCal
13 B, 12 OH, 39 M, 5g vlaknin
Več na: https://www.facebook.com/Zdraviinfit/