RIŽEV PUDING S KOKOSOM IN MANGOVIM PRELIVOM
Recept za rižev puding, primeren za vegane in za posameznike, ki so na brezglutenski dieti. Brez dodanega sladkorja in le iz zdravih sestavin. Privoščimo si.
Sestavine za rižev puding:
- 4 lončki kokosove vode
- 35g kokosovega mleka iz pločevinke
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1-2 kapljici Stevie
- 1/4 žličke soli
- 1 lonček polnozrnatega riža
Sestavine za mangov preliv:
- 4 sadeži manga, olupljeni in narezani na majhne koščke
- lupina ene limone
- 1 žlica svežega soka limone
- 1 žlica javorjevega sirupa
- kokosov čips – po želji, za serviranje
Navodila za pripravo:
- V loncu kombiniramo kokosovo vodo, kokosovo mleko, javorjev sirup, Stevio in sol. Kuhamo na srednjem ognju, da se vse lepo stopi. Odstavimo iz ognja in vzamemo 1 lonček od mešanice, ki ga postavimo na stran.
- Operemo riž, ga dodamo v lonec in na vročem ognju ponovno zavremo. Dušimo na srednjem ognju, dokler riž ni kuhan in se puding strdi (približno 20 minut). Ogenj zmanjšamo in kuhamo še 10 minut, nato dodamo še tisti lonček mešanice, ki smo ga prej postavili na stran.
- Med kuhanjem pudinga pripravimo mangov preliv. V posodi pomešamo mango, limonino lupino in javorjev sirup. Pustimo stati na sobni temperaturi približno 20 minut.
- Serviramo puding z mangovim prelivom, prek katerega lahko potresemo še kokosov čips.
Nasvet: Polnozrnati riž lahko zamenjamo tudi za kvinojo.