RIŽEV PUDING S KOKOSOM IN VROČIMI ČEŠNJAMI
Za rižev puding ni nujno, da je poln belega sladkorja (in kalorij) in nas pusti v občutku, da smo pravkar pojedli slona. Obstajajo tudi lažje različice. ki niso tako škodljive za nas in danes zvečer si lahko pripravimo ta rižev puding namesto naše običajne večerje.
Potrebujemo (za približno 3 porcije):
- 3 lončki češenj ali katerega drugega sadja (lahko uporabimo ananas, mango, kivi, karkoli nam ustreza)
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 1/2 lončka polnozrnatega riža
- 2 lončka (konzervi) polnomastnega kokosovega mleka
- 1/3 lončka javorjevega sirupa
- 2 žlici vanijilevega ekstrakta
- 1/4 žličke soli
- 1/2 lončka kokosa ali kokosovega čipsa
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 200°C.
- V manjši pekač damo češnje, malo javorjevega sirupa, 1 žlička vanilije in ščepec soli. Premešamo in pečemo 20-25 minut.
- Da bi naredili rižev puding: V lonec damo riž, kokosovo mleko, javorjev sirup, 2 žlici vanilijevega ekstrakta, sol in 1 lonček vode. Zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in dušimo 30-40 minut. Ko je večina tekočine absorbirana, odstavimo iz ognja. Če vam tekočine med kuhanjem zmanjka, dolijte malo vode.
- Puding okrasimo s pečenimi češnjami in kokosom.