ŠPARGLJI S ŠUNKO IN MOZZARELLO
Šparglji. Kdo jih je čakal? Tokrat vam predstavljamo recept, ki ga lahko po želji prilagodite – lahko pripravite recept z mozzarello, ali brez, če želite prihraniti na kalorijah. Prav tako lahko namesto običajnega pršuta izberete kakšno manj-kalorično alternativo.
Šparglji so z zdravimi hranili bogata zelenjava, vsebujejo visoki delež folne kisline, so dober vir kalija, vlaknin, vitaminov B6, A in C in tiamina. 5 špargljev vsebuje le 20 kcal, so pa polni antioksidantov in protivnetnih sestavin. Bogati z vitamini in minerali, vsebujejo pa tudi beljakovine.
Potrebujemo (za 10 mini porcij):
- 20 špargljev (odrežemo spodnji del)
- 10 rezin pršuta (odrežemo čim več maščobe)
- sveža Mozzarela – potrebujemo 10 majhnih narezanih kosov (približno 10g na en kos). Uporabimo lahko light verzijo z manj maščobami
- poper
- kokosovo olje
Postopek priprave:
- Pripravljali bomo po dva šparglja skupaj. Vmes postavimo Mozzarello, vse skupaj pa ovijemo v pršut in pazimo, da ga lepo “zataknemo”, da se med pečenjem ne bo odvil. Šparglje začinimo s poprom.
- Pripravimo vse šparglje, spečemo jih lahko na žaru ali pa kar v ponvi. Na vroči ponvi segrejemo kokosovo olje in popečemo šparglje na obeh straneh.