HOMEMADE MANDLJEVE PLOŠČICE ZA OGROMNO MERO ENERGIJE!
Vsak si občasno želi pojesti nekaj sladkega. Čokoladico, kekse, palačinke, sladoled. A zakaj bi kršili svoj trud in uničili vse, za kar smo tako trdno delali z zdravo prehrano in treningi, če pa si lahko sami doma pripravimo energijske ploščice iz zdravih sestavin?
Razen dobre mere beljakovin, vsebujejo naše ploščice še arašidovo maslo in mandlje, ki sta vir zdravih maščob, pa tudi vlaknin, ki blagodejno delujejo na prebavo. Vlaknine bodo tudi poskrbele, da nas bodo ploščice dobro nasitile.
Mandlji so odličen izvor antioksidantov, ki podpirajo detoks telesa, ščitijo pred srčnimi boleznimi, mlajšajo kožo, možgane in srce. Datlji vsebujejo železo, cink, kalcij, kalij, natrij, magnezij, pa tudi vitamine A, K, riboflavin in niacin.
Sestavine lahko prilagodite po svojih željah, lahko dodate koščke temne čokolade, druge oreščke, suho sadje ali kokos.
Sestavine:
- 1 lonček očiščenih datljev
- 1/4 lončka agavinega sirupa
- 1/4 lončka arašidovega masla
- 1 lonček mandljev
- 1 1/2 lončka ovsenih kosmičev
- 1 merica whey proteinov
Postopek priprave:
- Datlje damo v blender in miksamo približno 1 minuto. Iz blenderja presipamo v skledo in dodamo ovsene kosmiče, na drobno narezane mandlje in whey proteine ter vse skupaj premešamo.
- V ponvi na srednjem ognju pogrejemo agavin sirup in arašidovo maslo. Ko se to dvoje zmehča, odstranimo z ognja in prelijemo v skledo z ostalimi sestavinami. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo pacasto kompaktno zmes.
- Na manjši pekač damo papir za peko in prej pripravljeno maso razporedimo na pekač. Uporabimo lahko nek ravni predmet, da maso čim bolj enakomerno pritisnemo ob dno pekača. Po želji lahko po pripravljenem posipamo še mandlje v lističih.
- Za vsaj pol ure damo v hladilnik, nato narežemo na kocke in uživamo v okusu. Pa dober tek!